Ekipa Srbije (Foto: OSS)
Ekipa Srbije (Foto: OSS)

Santareli: Još jedan korak do našeg sna

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.10.22. | 00:16

"Pobedili smo Ameriku, tri puta tokom ovog leta. Sjajan rezultat za nas. Pobedili smo i Poljsku pred njihovim navijačima, ali još uvek nije kraj", rekao je selektor Srbije posle plasmana u finale Svetskog prvenstva

Veliki uspeh za Srbiju i za novog selektora. Danijele Santareli je nastavio tradiciju, naše devojke će ponovo uzeti medalju. Samo je pitanje da li zlatnu ili srebrnu pošto smo u polufinalu Svetskog prvenstva odigrali izvanredan meč i savladali Sjedinjene Američke Države 3:1. Posle meča, novi selektor nije padao u euforiju. Svestan je da ga čeka poslednji stepenik.

Izabrane vesti

"Nisam mnogo slavio jer je pred nama finale i imamo još jedan korak do našeg sna, a uz to sam i veoma umoran. Posle jučerašnje utakmice sam veoma umoran, vidite moje oči. Nadam se da ću dobro spavati. Međutim, veoma sam ponosan na tim i igračice, osoblje, federaciju, sve... Svi su dali svoje najbolje da nas stave u najbolju poziciju. Ovo je neverovatan rezultat jer je to skroz drugačija ekipa u odnosu na ranije. Svi pričaju o Srbiji, onoj od pre četiri godine, ali ova je skroz drugačija", rekao je Santareli.

Sada se fokus prebacuje na finale gde još uvek ne znamo ko će nam biti protivnik.

"Pobedili smo Ameriku, tri puta tokom ovog leta. Sjajan rezultat za nas. Pobedili smo i Poljsku pred njihovim navijačima, ali još uvek nije kraj. Moramo odmoriti i analizirati, uraditi najviše što možemo da dođemo do zlatne medalje"..

Ne krije selektor Srbije za koga će navijati kada se sastanu Italija i Brazil. Taj meč je na programu u četvrtak od 20 časova.

"Iz više razloga. Nije samo zato što sam Italijan, što imam prijatelje tamo, bivše igračice, svoju ženu (smeh)... Biću srećan ako Italija bude u finalu. Za mene bi igranje protiv njih bilo neverovatno. Finale Svetskog prvenstva je na svake četiri godine, a ovaj neverovatni tim je već drugi put tu. Neverovatan rezultat", zaključio je Santareli koji je oženjen liberom italijanske reprezentacije Monikom De Đenaro.


tagovi

danijele santareliženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara